2017-08/pleziervaart-kleiner

Pleziervaart

Wist u dat de nieuwe Binnenvaartwet bepaalt dat pleziervaartuigen langer dan 20 meter sinds 1 januari 2019 verplicht zijn om een certificaat te hebben? Ook wanneer uw pleziervaartuig een groter volume heeft dan 100 m3 (berekend als: (L) lengte x (B) breedte x (D) diepte) of als u een sleepboot als pleziervaartuig gebruikt, zal deze gekeurd en gecertificeerd moeten worden. Zonder geldig certificaat aan boord mag u niet varen.

Geldigheidsduur van het certificaat voor pleziervaartuigen

Een certificaat voor bestaande schepen of schepen waarvan het certificaat verlengd moet worden, is 7 jaar geldig is. Nieuwbouwschepen krijgen een certificaat voor maximaal 10 jaar. Bij tussentijdse ingrijpende verbouwingen kan het nodig zijn om een herkeuring aan te vragen. Denk daarbij aan het verlengen van een schip, een nieuwe inrichting of het plaatsen van een andere motor.

U kunt een aanvraag voor de certificering van uw pleziervaartuig bij ons indienen via het aanvraagformulier op de site. Hierna zullen wij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Ook voor vragen over de certificering of over de gevolgen van een verbouwing kunt u ons benaderen. Dit kan zowel telefonisch (0521 - 74 40 16) als per mail (info@register-holland.nl).