2017-08/deo-gratia

Mandaat voor alle certificerende activiteiten

Geplaatst op

Exact een jaar geleden zijn Selles & van Dijk Experts en Register Holland, beide onderdeel van de Van Dijk Expertise Groep, door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gemandateerd voor het afgeven van certificaten voor de binnenvaart. Een bijzonder moment in de geschiedenis, omdat daarmee, namens de minister van Infrastructuur en Milieu (IenM), alle certificerende werkzaamheden van de ILT  definitief overgedragen waren aan marktpartijen. Door het gehele certificerende proces over te dragen kreeg de ILT meer ruimte om aandacht te besteden aan handhaving van de Binnenvaartwet.

Selles & van Dijk Experts was gemandateerd voor pakketten 2 en 3, Register Holland voor pakketten 3 en 4. Certificaten voor motorvrachtschepen (pakket 2) konden derhalve alleen door Selles & van Dijk Experts afgegeven worden.
Daar is per vandaag, 15 oktober, verandering in gekomen. Vanaf heden is Register Holland ook gemandateerd voor pakket 2 waardoor Register Holland nu ook certificerende werkzaamheden mag uitvoeren voor motorvrachtschepen. Omdat Register Holland nu gemandateerd is voor alle certificerende werkzaamheden is besloten om vanaf nu alle inspecties door Register Holland te laten uitvoeren. Selles & van Dijk Experts richt zich voortaan volledig op maritieme schades en taxaties.

Met meer dan 25 jaar ervaring in zee- en binnenvaart is Register Holland als particuliere instelling de certificerende instelling voor de binnenvaart.

Terug naar nieuwsarchief