• Foto 2
  • Foto 5
  • Foto 6
  • Foto 7
  • Foto 10
  • Foto 11
  • Foto 14
1 2 3 4 12 14 14

25 jaar ervaring in de binnenvaart!

Register Holland is geaccrediteerd (ISO 17020) en door de overheid gemandateerd voor het inspecteren en afgeven van het Certificaat van Onderzoek op bijna alle typen binnenvaartschepen.

Binnenvaartschepen

Register Holland voert alle benodigde inspecties van binnenvaartschepen uit voor het verlengen van het Certificaat van Onderzoek voor Rijnschepen (CVOR) en/of Communautair Binnenvaartcertificaat voor Binnenvaartschepen (CBB). Ook tijdens nieuwbouw kunnen wij alle benodigde inspecties verzorgen.

Wij kunnen onder meer de volgende type schepen certificeren:

- Motorvrachtschepen;-(Hotel) passagiersschepen; -Zeilende passagiersschepen;
- Sleep- en duwboten;
- Veerponten;
- Vrachtduwbakken, dekschuiten, pontons;
- Werkvaartuigen;
- Patrouillevaartuigen;
- Pleziervaartuigen;

Voor het verlengen van een certificaat is een veiligheidsinspectie en een casco-inspectie vereist. Tijdens een veiligheidsinspectie controleert onze surveyor de uitrusting aan boord, veiligheidsmiddelen, machinekamer etc. Bij een casco-inspectie wordt het casco visueel geïnspecteerd en vindt er een diktemeting plaats. Ook worden anker, ankerketting, roer, afsluiters en schroefas geïnspecteerd.

Onze expert voert de inspectie bij u aan boord uit aan de hand van een checklist en controleert zo of uw schip voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Binnenvaartwet. Bevindingen worden vastgelegd in een inspectiesrapport. Het nieuwe certificaat wordt  uitgegeven als er geen belangrijke tekortkomingen meer zijn. Afhankelijk van de aard kunnen tekortkomingen afgemeld worden door middel van het laten uitvoeren van een herinspectie of door het schriftelijk indienen van bewijsmateriaal zoals foto’s, facturen etc.

Bij nieuwbouw heeft Register Holland in het voortraject een adviserende rol met betrekking tot de toepasbaarheid van regelgeving en de certificaat keuze. Tijdens het nieuwbouwtraject bestaan de werkzaamheden van Register Holland onder andere uit de tekeningenkeur, tussentijdse inspecties, het bijwonen van de stabiliteitsproef en de proefvaart, het beoordelen van de stabiliteitsberekeningen en het verzorgen van het certificaat. Bij vroegtijdig inschakelen van Register Holland is veel winst in het latere keuringstraject te behalen.

Om een afspraak voor een inspectie te maken kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met de administratie. Die beheert de agenda’s van alle scheepsexperts en plant de afspraken in. Ook voor vragen kunt u bij de administratie terecht. Afhankelijk van de vraag brengt zij u zo spoedig mogelijk in contact met een deskundige scheepsexpert.

Neem gerust contact met ons op, Dit kan telefonisch (0521-744016) of via de mail (info@register-holland.nl) wij staan u graag te woord!