• Foto 2
  • Foto 5
  • Foto 6
  • Foto 7
  • Foto 10
  • Foto 11
  • Foto 14
1 2 3 4 12 14 14

Binnenschipcertificaat

Register Holland is geaccrediteerd (ISO 17020) en door de overheid gemandateerd voor het inspecteren en afgeven van het binnenschipcertificaat op bijna alle typen binnenvaartschepen.

Register Holland voert alle benodigde inspecties van binnenvaartschepen uit voor het verlengen van het binnenschipcertificaat. Ook tijdens nieuwbouw kunnen wij alle benodigde inspecties verzorgen.

Voor het verlengen van een certificaat is een veiligheidsinspectie en een casco-inspectie vereist. Tijdens een veiligheidsinspectie controleert onze scheepsexpert de uitrusting aan boord, veiligheidsmiddelen, machinekamer, etc. Bij een casco-inspectie wordt het casco visueel geïnspecteerd en vindt er een diktemeting plaats. Ook worden anker, ankerketting, roer, afsluiters en schroefas geïnspecteerd.

Onze scheepsexpert voert de inspectie bij u aan boord uit aan de hand van een checklist en controleert zo of uw schip voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Binnenvaartwet ofwel ES-TRIN. Bevindingen worden vastgelegd in een inspectierapport. Het nieuwe certificaat wordt uitgegeven als er geen belangrijke tekortkomingen meer zijn. Afhankelijk van de aard kunnen tekortkomingen afgemeld worden door middel van het laten uitvoeren van een herinspectie of door het schriftelijk indienen van bewijsmateriaal.

Bij nieuwbouw heeft Register Holland in het voortraject een begeleidende rol met betrekking tot de toepasbaarheid van regelgeving. Tijdens het nieuwbouwtraject bestaan de werkzaamheden van Register Holland onder andere uit de tekeningenkeur, tussentijdse inspecties, het bijwonen van de stabiliteitsproef en de proefvaart, het beoordelen van de stabiliteitsberekeningen en het verzorgen van het certificaat.

Om een afspraak voor een inspectie te maken kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met de administratie. Die beheert de agenda’s van alle scheepsexperts en plant de afspraken in. Ook voor vragen kunt u bij de administratie terecht. Afhankelijk van de vraag brengt zij u zo spoedig mogelijk in contact met een deskundige scheepsexpert.

Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch (0521-744016) of via de e-mail (info@register-holland.nl). Wij staan u graag te woord!

Certificering van schepen

Wij kunnen onder meer de volgende type schepen certificeren:

motorvrachtschepen, (hotel) passagiersschepen, open rondvaartboten (Amsterdams grachtentype), zeilende passagiersschepen, sleep- en duwboten, veerponten, vrachtduwbakken, dekschuiten, pontons, werkvaartuigen, patrouillevaartuigen en pleziervaartuigen.